w

Karen Dionne – Dochter van het moeras

“Dochter van het moeras” is zo’n thriller waarbij ik het gevoel krijg dat er een band om m’n maag zit die steeds strakker wordt aangetrokken. Zo’n boek dat ik ademloos uitlees en waarbij de spanning onder m’n huid kruipt. Alsof ik de hoofdpersoon persoonlijk leer kennen.
In “Dochter van het moeras” beschrijft Karen Dionne wat er gebeurt met Helena, een kind dat in totale afzondering opgroeit in een afgelegen hut diep in het moerasgebied van Michigan. Het meisje houdt van haar vader zonder zich bewust te zijn dat deze haar en haar moeder gevangen houdt. Als Helena jaren later een stabiel leven heeft opgebouwd, ontsnapt haar vader uit de gevangenis. Helena is de enige die hem kan vinden want van hem heeft ze de geheimen van het moerasgebied geleerd.
Wat ik razendknap vind aan dit verhaal is de worsteling van Helena: ze houdt van vader ondanks zijn vaak brute gedrag en zijn criminele inslag. Reële angst, liefde en het verlangen naar erkenning, strijden om voorrang. Een geweldige thriller!

  • Zwany Huiting werkt als senior communicatieadviseur en storyteller voor de zorg. Zij blogt over haar werk en leven en schrijft korte boekrecensies.