w

Paolo Cognetti – De buitenjongen

Als liefhebber van berglandschappen, heb ik enorm genoten van De acht bergen van Paolo Cognetti. De roman waarin hij het verlangen naar het hooggebergte en de hang naar eenzaamheid beschrijft, raakt bij mij een gevoelige snaar. De authentieke natuurbeschrijvingen sluiten aan bij mijn eigen ervaringen in de bergen. Ik was dan ook heel blij De buitenjongen in de boekhandel te zien. Volgens de uitgever vormt het boek een “logisch geheel met De acht bergen”.
Naar mijn idee probeert de uitgever met De buitenjongen het kassucces van De acht bergen uit te melken met bekende marketingtrucs zoals een vergelijkbare omslag en de vermelding ‘auteur van De acht bergen’. Het boek heeft dezelfde ingrediënten  en is in mijn ogen slechts een vingeroefening van de auteur voor zijn latere prijswinnende roman. Een best wel aardig essay, maar zonder toegevoegde waarde.

  • Zwany Huiting werkt als senior communicatieadviseur en storyteller voor de zorg. Zij blogt over haar werk en leven en schrijft korte boekrecensies.