Zwany kijkt

Lopen in de bergen is een metafoor voor mijn werk als storyteller en communicatiespecialist. Soms lichtvoetig als een gems, het pad duidelijk. Soms zwaar klauterend tussen rotsblokken op zoek naar een markering. Altijd kijken…

Ontdek het pad

Iedereen die in de bergen loopt, weet dat het pad naar de top vaak grillig is. Vanuit het dal zie je wel het eindpunt, maar je weet nog niet hoe je daar komt. In mijn werk als storyteller en communicatiespecialist in de zorg zie ik altijd wel waar we naartoe gaan, wat we willen realiseren. Maar de weg er naar toe is soms onduidelijk. De ervaring leert dat het pad zich gaandeweg ontvouwt. En dat we altijd boven komen.

ZORG VOOR BASIS

De allernieuwste gadgets zijn natuurlijk leuk, maar goede schoenen, rugzak en proviand zijn in de bergen absoluut noodzakelijk. Zo is het ook in mijn werk: mijn BASISUITRUSTING is een gedegen opleiding journalistiek & communicatie aangevuld met 20 jaar werkervaring. Mijn gadgets? Uiteenlopende opleidingen en trainingen die me hebben gevormd.

BLIJF ALERT

Eén van de mooie dingen van het lopen in de bergen vind ik dat je de top voor ogen houdt en tegelijkertijd goed moet opletten waar je de volgende stap zet. Die ALERTHEID heb ik ook in mijn werk: met aandacht de dingen doen die vandaag belangrijk zijn en tegelijkertijd de rode draad van het concept of proces vasthouden.

DURF AFWIJKEN 

Op de kaart is het pad duidelijk aangegeven, maar tijdens het lopen maken rotsblokken of grindvelden soms dat ik de route moet verleggen. In mijn werk als storyteller en communicatiespecialist kom ik dat ook tegen. Weerstand of verandering van prioriteiten maken wel eens AANPASSING van de plannen nodig. Ik vind hier altijd een creatieve oplossing voor.

KOM OP ADEM

Ik houd meer van stijgen dan van dalen, maar beiden kunnen heel pittig zijn. Altijd komt er dan weer zo’n moment dat ik een mooie  steen zie, een plek om te rusten en te genieten van de weg die ik al heb afgelegd. Ook in m’n werk gaat het vaak maar door en door en ligt het tempo hoog. De kunst is momenten te vinden om STIL TE STAAN en de mijlpalen te vieren.

Altijd weer dat verlangen naar de bergen. Naar de kale vlakten boven de boomgrens. Naar de ruimte en het uitzicht. Onderdeel zijn van het geheel.  

Zwany werkt voor

De zorg: van ziekenhuizen, verpleeghuizen en behandelcentra tot eerstelijnsorganisaties, kenniscentra en brancheorganisaties.

Reinier de Graaf

Zwany werkt grondig en doelgericht. Opvallend is hoe snel zij met alle gesprekspartners tot de kern komt. Haar openheid tijdens het proces in combinatie met haar frisse persoonlijkheid maakt het een plezier om met Zwany te werken.

Vivian Hoeijmans, ICT projectmanager Reinier de Graaf Groep

Vilans

Het fijne aan Zwany is dat ze niet alleen mooie verhalen maakt, maar dat doet vanuit echte interesse en hart voor de zorg.

Frans van Zoest
senior adviseur Vilans

Saxenburgh Groep

Zwany legt op een inspirerende manier de basis voor de herpositionering van de Saxenburgh Groep. Daarnaast regisseert zij enthousiast de communicatie voor de bouw van ons Medisch Centrum en voor gezondheidscentrum De Veltstroom.

Refik Kaplan
Raad van Bestuur Saxenburgh Groep

Silverrade

Zwany kan heel effectief en op een natuurlijke manier leidinggeven aan het communicatieproces: zij heeft de regie. Zij weet verschillende groepen snel op één lijn te krijgen. Als manager is het plezierig met haar samen te werken, zij is creatief en levert wat je afspreekt.

Ad Withaar
manager SilverRade

Ineen

Onze abstracte ideeën voor een toekomstverkenning heeft Zwany omgezet in persona’s die je bijna kan aanraken. Met deze verhalen hebben we onze leden kunnen inspireren en een gerichte discussie met hen kunnen voeren.

Arthur Eyck
programmamanager Ineen

Coloriet

Tijdens de renovatie en invoering van kleinschalig groepswonen heeft Zwany de communicatie geregisseerd. Haar inspirerende en creatieve manier van werken met verhalen en de SCRUM-methode heb ik als heel plezierig en deskundig ervaren.

Bert Apperlo
directeur Coloriet Laarhof

Gewoon maar dwalen langs weilanden en sloten. Urenlang struinen door bossen en heidevelden. Een ree kruist m’n pad. M’n hoofd raakt leeg, de energie gaat stromen. Creativiteit krijgt vorm.