Mijn manier van werken

Zorgcommunicatie en de metafoor van het lopen in de bergen

Lopen in de bergen is een metafoor voor mijn werk als communicatieadviseur voor zorg en overheid. Soms lichtvoetig als een gems, het pad duidelijk. Soms zwaar klauterend tussen rotsblokken op zoek naar een markering.
Zwany Huiting werkt als senior communicatieadviseur voor zorgorganisaties en het sociaal domein bij gemeenten.

Ontdek het pad

Iedereen die in de bergen loopt, weet dat het pad naar de top vaak grillig is. Vanuit het dal zie je wel het eindpunt, maar je weet nog niet hoe je daar komt. In mijn werk als specialist in zorgcommunicatie zie ik altijd wel waar we naartoe gaan, wat we willen realiseren. Maar de weg er naar toe is soms onduidelijk. De ervaring leert dat het pad zich gaandeweg ontvouwt. En dat we altijd boven komen.

Zorg voor basis

De allernieuwste gadgets zijn natuurlijk leuk, maar goede schoenen, rugzak en proviand zijn in de bergen absoluut noodzakelijk. Zo is het ook met mijn werk in zorgcommunicatie: mijn basisuitrusting is een gedegen opleiding journalistiek & communicatie aangevuld met 25 jaar werkervaring. Mijn gadgets? Uiteenlopende opleidingen en trainingen die me hebben gevormd.

Blijf alert

Eén van de mooie dingen van het lopen in de bergen vind ik dat je de top voor ogen houdt en tegelijkertijd goed moet opletten waar je de volgende stap zet. Die alertheid heb ik ook in mijn werk: met aandacht de dingen doen die vandaag belangrijk zijn en tegelijkertijd de rode draad van het concept of proces vasthouden.

Durf afwijken

Op de kaart is het pad duidelijk aangegeven, maar tijdens het lopen maken rotsblokken of grindvelden soms dat ik de route moet verleggen. In mijn werk als specialist in zorgcommunicatie kom ik dat ook tegen. Weerstand of verandering van prioriteiten maken wel eens aanpassing van de plannen nodig. Ik vind hier altijd een creatieve oplossing voor.

Kom op adem

Ik houd meer van stijgen dan van dalen, maar beiden kunnen heel pittig zijn. Altijd komt er dan weer zo’n moment dat ik een mooie steen zie, een plek om te rusten en te genieten van de weg die ik al heb afgelegd. Ook in m’n werk gaat het vaak maar door en door en ligt het tempo hoog. De kunst is momenten te vinden om stil te staan en de mijlpalen te vieren.

Kennismaken?

Wil je meer weten over mijn manier van werken of ervaringen in de bergen uitwisselen? Bel of app me op 06 55 74 81 68 of stuur me een mail.